Java|Spring|Microservices

POWERED BY CODE.HUB

Γίνε το next big thing στον προγραμματισμό εφαρμογών και λογισμικού με τη χρήση Java.

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η εξειδικευμένη εκπαίδευση Java|Spring|Microservices powered by Code.Hub, σε αποκλειστική συνεργασία με το Athens Tech College, σε καλεί να διεκδικήσεις μια αμειβόμενη θέση πλήρους απασχόλησης στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα hands-on εκπαίδευσης βασικών και πιο προχωρημένων αρχών σε Object-Oriented Programming, Java, Software Engineering, Relational Databases, Spring Framework, Spring Boot, Server-Side Web Technologies, API Design, Enterprise Apps Development και Microservices, διάρκειας 100 ωρών σε 6 εβδομάδες.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προετοιμάσει ανταγωνιστικούς και εξειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα του προγραμματισμού, με Java τεχνολογίες, έχοντας ισχυρό θεωρητικό και εφαρμοσμένο υπόβαθρο και να τους εξοπλίσει με τα απαραίτητα εφόδια που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις θέσεις στους τομείς του Enterprise Software Development και γενικότερα στον ευρύτερο χώρο του Technology Consulting.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη του μπορείς να δεις εδώ.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΤΥΧΙΟYΧΟΙ

Απόφοιτοι ελληνικών ή ξένων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ/κολλέγιο), μιας εκ των παρακάτω ακαδημαϊκών κατευθύνσεων:
  • Σχολές Πληροφορικής, Επιστήμης Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών
  • Σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών
  • Σχολές Μηχανικών Η/Υ
  • Σχολές Ψηφιακών Συστημάτων
  • Σχολές Ανάπτυξης Εφαρμογών Διαδικτύου (Web Development)

ΝΕΟΙ & ΝΕΕΣ

Έως και 29 ετών, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ Η ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Εργασιακή εμπειρία από 0 έως 3 χρόνια πλήρους απασχόλησης, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

ΕΞΩΑΚΑΔΗΜΑΪΚEΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙOΤΗΤΕΣ

Ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (π.χ. εθελοντισμός, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, καλλιτεχνικά και οποιαδήποτε άλλη μη ακαδημαϊκή δραστηριότητα).

ΣΤΑΔΙΑ

Περνώντας με επιτυχία κάθε ένα από τα 3 πρώτα στάδια αξιολόγησης, αλλά και το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης μπορείς να είσαι κι εσύ ένας από τους φιναλίστ που θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στους τομείς του Web Programming με Java|Spring|Microservices τεχνολογίες.

VIDEO

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στόχος της εκπαίδευσης Java|Spring|Microservices powered by Code.Hub είναι να προετοιμάσει ανταγωνιστικούς και εξειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα του προγραμματισμού, με Java τεχνολογίες, έχοντας ισχυρό θεωρητικό και εφαρμοσμένο υπόβαθρο και να τους εξοπλίσει με τα απαραίτητα εφόδια που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις, θέσεις στους τομείς του Enterprise Software Development και γενικότερα στον ευρύτερο χώρο του Technology Consulting.

Η γλώσσα προγραμματισμού Java είναι η κυρίαρχη επιλογή στο χώρο του Enterprise Development και 2η σε δημοφιλία στην κατάταξη της έρευνας που δημοσίευσε η JetBrains (The State of Developer Ecosystem), όσο αναφορά τις κύριες γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιούνται το 2021. Επιπλέον, στην κατάταξη του TIOBE-Index με τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού στον κόσμο για το Σεπτέμβριο του 2021, η Java βρίσκεται στην 3η θέση.

Όπως υποδεικνύει η ετήσια έρευνα “JVM Ecosystem Report 2021a” της πλατφόρμας ασφάλειας Snyk, τόσο το Spring Boot όσο και το Spring MVC, είναι τα κορυφαία frameworks που χρησιμοποιούν οι Java developers. Μάλιστα, το Spring Framework συνολικά κατέχει περισσότερο από το 80% της αγοράς στον κόσμο της Java.

Τέλος, το IEEE Spectrum, που είναι το επίσημο περιοδικό δημοσίευσης του IEEE οργανισμού, έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της δικής του έρευνας και έχει αναγνωρίσει κι αυτό την σημασία της Java στον χώρο κατατάσσοντας την ως την 2η από τις κορυφαίες γλώσσες προγραμματισμού για το 2021. Χαρακτηριστικό της ευρείας χρήσης του Spring Framework είναι η εκτεταμένη χρήση του στην ανάπτυξη κομβικών συστημάτων δημοφιλών υπηρεσιών όπως το Netflix.

Οι τεχνολογίες του Java οικοσυστήματος, χρησιμοποιούνται ευρέως στο Enterprise Software Development για τη δημιουργία συστημάτων διαφορετικών τοπολογιών ενώ είναι και εξαιρετικά δημοφιλείς τόσο στον χώρο του gaming όσο και στην αγορά των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών. Το οικοσύστημα της Java (Scala, Groovy, Kotlin) είναι το πιο δημοφιλές για την δημιουργία των περισσότερων Android εφαρμογών ενώ είναι το κυρίαρχο οικοσύστημα στον χώρο των Big Data. Η Java είναι «ζωντανή» πάνω από 25 χρόνια, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται από εκατομμύρια προγραμματιστές, αλλά και εταιρείες ανά τον κόσμο, ενώ είναι σε θέση να «τρέχει» σε οποιοδήποτε hardware και οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα.

Η Java και το Spring Framework είναι και θα παραμείνουν οι πρώτες επιλογές των developers και αθροιστικά διαμορφώνουν ένα μοναδικό εκπαιδευτικό ταξίδι που οδηγεί στην ουσιαστική ενίσχυση της κατάρτισης των νέων πτυχιούχων στον τομέα του προγραμματισμού και στον απώτερο στόχο της ένταξης τους στην αγορά εργασίας.

Με βάση τα ανώτερα, το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τη λογική «coding for production» και τη hands-on εμπειρία που θα αποκτήσουν οι συμμετέχοντες χρησιμοποιώντας βάσεις δεδομένων, object oriented προγραμματισμό, το οικοσύστημα της Java, το Spring Framework, Spring Boot, API & Microservices αρχιτεκτονικές, και Agile μεθοδολογίες. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε τεχνικές testing, αλλά και στην υλοποίηση Large Scale εταιρικών εφαρμογών με βάση design και development patterns and best practices, αναλύοντας και προσεγγίζοντας πιο advanced θεματολογίες προγραμματισμού.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η Code.Hub είναι το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers.

Σκοπό έχει να συνδέσει όλους τους επαγγελματίες του ΙΤ/Tech χώρου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η hands-on ώση να εμπλουτίζεται αλλά και να μεταφέρεται. Η ομάδα της Code.Hub δημιουργεί και ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλει στην αναζήτηση της κατάλληλης επαγγελματικής ή εκπαιδευτικής κίνησης και σχεδιάζει από κοινού με τον κάθε προγραμματιστή την δική του καριέρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Code.Hub, μπορείς να βρεις εδώ

Η Code.Hub δεσμεύεται στην ποιότητα των εκπαιδευτικών της δράσεων, μέσω της πιστοποίησης των προγραμμάτων της από το Athens Tech College. Το Athens Tech εγγυάται το αποτέλεσμα με την επιστημονική του σφραγίδα, καθώς είναι το πρώτο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, στις σπουδές πληροφορικής και τεχνολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech, μπορείς να βρεις εδώTo LinkedIn αποτελεί το μεγαλύτερο online επαγγελματικό δίκτυο παγκοσμίως με στόχο να συμβάλει στην εύρεση εργασίας, τη διασύνδεση και την ενδυνάμωση των επαγγελματικών σχέσεων, αλλά και την απόκτηση των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Για το λόγο αυτό, το LinkedIn, έχει δημιουργήσει την online εκπαιδευτική πλατφόρμα LinkedIn Learning που δίνει την ευκαιρία σε επαγγελματίες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στους τομείς Business, Technology και Creative μέσα από περισσότερα από 9.500 μαθήματα από ειδικούς. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν στο LinkedIn προφίλ τους τις συγκεκριμένες δεξιότητες.

Πραγματοποιώντας την αίτησή σου στο πρόγραμμα, έχεις τη δυνατότητα να λάβεις δωρεάν μια άδεια χρήσης για την πλατφόρμα.


Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού (Financial Literacy Institute) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Αποτελεί την πρώτη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία στη χώρα μας, το έργο της οποίας είναι αφιερωμένο στη διάδοση της χρηματοοικονομικής γνώσης και στην καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού. Το Ινστιτούτο, στο σύντομο διάστημα λειτουργίας του, έχει ήδη αναλάβει πολλαπλές δράσεις για την ανάδειξη της αξίας της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στη ζωή των πολιτών, διοργανώνοντας ειδικές ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλες τις βαθμίδες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, πραγματοποιώντας συνεχή επιστημονική έρευνα, δημιουργώντας υψηλής ποιότητας σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό και κτίζοντας ισχυρές διεθνείς συνεργασίες. Με τις δράσεις αυτές θα συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία μιας μακροχρόνιας εθνικής στρατηγικής για την καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού στη χώρα μας και όχι μόνο. Το Ινστιτούτο, μέσω των πρωτοβουλιών του, απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, δίνει όμως ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά και στους εφήβους. Παράλληλα, αναπτύσσει δράσεις και για άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως για τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους και τους μετανάστες. Μακροχρόνιος στόχος του Ινστιτούτου είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς ενημερωμένων και χρηματοοικονομικά υπεύθυνων πολιτών. Μιας κοινωνίας όπου οι πολίτες, χωρίς κανέναν χρηματοοικονομικό αποκλεισμό (financial exclusion), θα έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να αντιληφθούν καλύτερα «τη μεγάλη εικόνα» της οικονομίας, τη χρησιμότητα των χρηματοοικονομικών προϊόντων και τη λειτουργία των αγορών, ώστε σε κάθε φάση της ζωής τους να μπορούν να λαμβάνουν τις βέλτιστες αποφάσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων τους. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα βελτιώσουν το επίπεδο της ατομικής και οικογενειακής τους χρηματοοικονομικής ευημερίας, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αέναη ευημερία μιας κοινωνίας.

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ