Business Intelligence
& Analytics

POWERED BY Code.Hub
ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η εξειδικευμένη εκπαίδευση Business Intelligence & Analytics powered by Code.Hub, σε αποκλειστική συνεργασία με το Athens Tech College, σε καλεί να διεκδικήσεις μια αμειβόμενη θέση πλήρους απασχόλησης στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής (hands-on) εκπαίδευσης βασικών και πιο προχωρημένων αρχών σε Data & Data Management Systems, Big Data, Data Integration, Data Analysis, Data Visualization, Business Analytics (Descriptive, Predictive, Prescriptive), Dashboards, Data Mining, Machine Learning και Artificial Intelligence με χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Python και των πιο σύγχρονων Business Intelligence εργαλείων, διάρκειας, 100 ωρών σε πέντε εβδομάδες.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προετοιμάσει ανταγωνιστικούς και εξειδικευμένους επιστήμονες στους τομείς της Επιχειρηματικής Ευφυΐας, της Επιστήμης των Δεδομένων και των Αποφάσεων προσφέροντας τους ισχυρό θεωρητικό και εφαρμοσμένο υπόβαθρο και να τους εξοπλίσει με τα απαραίτητα εφόδια που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, ώστε να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας στους τομείς του Business intelligence, Data Integration/ ETL development, Data Analysis, Data Engineering, Data Sciences, Machine Learning, Artificial Intelligence, Big Data αλλά και ευρύτερα σε αντίστοιχες θέσεις Consulting.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη του μπορείς να δεις εδώ.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΝEΟΙ

Έως και 29 ετών, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

ΕΞΩΑΚΑΔΗΜΑΪΚEΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙOΤΗΤΕΣ

Ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (π.χ. εθελοντισμός, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, καλλιτεχνικά και οποιαδήποτε άλλη μη ακαδημαϊκή δραστηριότητα).

ΠΤΥΧΙΟYΧΟΙ

Απόφοιτοι ελληνικών ή ξένων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ/κολλέγιο), μιας εκ των παρακάτω ακαδημαϊκών κατευθύνσεων:
  • Σχολές Πληροφορικής / Μηχανικών υπολογιστών / Προγραμματισμού
  • Σχολές Μαθηματικών
  • Σχολές Στατιστικής
  • Σχολές Μηχανικών
  • Σχολές Οικονομικών
  • Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων

ΜΗΔΕΝΙΚΗ Η ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Εργασιακή εμπειρία από 0 έως 3 χρόνια πλήρους απασχόλησης, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

ΣΤΑΔΙΑ

Περνώντας με επιτυχία κάθε ένα από τα 3 πρώτα στάδια αξιολόγησης, αλλά και το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης μπορείς να είσαι κι εσύ ένας από τους finalists που θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στους τομείς της Επιστήμης των Δεδομένων.

VIDEO

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στόχος του προγράμματος είναι να προετοιμάσει ανταγωνιστικούς και εξειδικευμένους επιστήμονες στους τομείς της Επιχειρηματικής Ευφυΐας, της Επιστήμης των Δεδομένων και των Αποφάσεων προσφέροντας τους ισχυρό θεωρητικό και εφαρμοσμένο υπόβαθρο και να τους εξοπλίσει με τα απαραίτητα εφόδια που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, ώστε να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας στον τομέα του Business Intelligence, Data Integration/ ETL Development, Data Analysis, Data Engineering, Data Sciences, Machine Learning, Artificial Intelligence, Big Data αλλά και ευρύτερα σε αντίστοιχες θέσεις Consulting.

Για την πραγματοποίηση του στόχου του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πλήρη θεωρητική γνώση και πρακτική εξάσκηση στη γλώσσα προγραμματισμού Python και στα πιο σύγχρονα Business Intelligence εργαλεία. Πιο συγκεκριμένα, η γλώσσα προγραμματισμού Python συνεχίζει να είναι 3η στην κατάταξη του TIOBE-Index με τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού στον κόσμο για το Σεπτέμβριο του 2020. Επίσης, όπως υποδεικνύει η ετήσια έρευνα του HackerRank “2020 HackerRank Developer Skills Report” η Python είναι η 2η γλώσσα που επιθυμούν να μάθουν οι προγραμματιστές, καθώς και η 2η πιο δημοφιλής με βάση τις επιλογές που κάνουν οι Hiring Managers για τους υποψηφίους των θέσεων εργασίας τους. Αντίστοιχα, το GitHub, ένα εργαλείο που έχει προσελκύσει εκατομμύρια χρήστες στον τομέα του προγραμματισμού, έχει αναγνωρίσει τη σημασία της Python και την κατατάσσει ως τη 2η από τις 10 κορυφαίες γλώσσες προγραμματισμού για το 2020 με βάση ετήσια έκθεση “The State of The Octoverse". Τέλος, με βάση τις αξιόπιστες και ενδελεχείς έρευνες της Gartner αποτυπώνονται για το 2020, οι κορυφαίες Analytics and Business Intelligence πλατφόρμες, οι οποίες θα αξιοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Τα ανωτέρω έχουν στόχο την άρτια και με αξιώσεις τοποθέτηση των συμμετεχόντων στην αγορά εργασίας, ώστε να διεκδικήσουν θέσεις απασχόλησης που τους ενδιαφέρουν αλλά και πρόκειται να έχουν κυρίαρχη θέση στο εργασιακό τοπίο τώρα. αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως παρουσιάζει το Forbes, οι επαγγελματίες στο χώρο του Data Science είναι για 4η συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή (Best job to apply in America). Επιπλέον, σε μία σειρά από μελέτες, ενδεικτικά της McKinsey Global Institute στο “The age of Analytics: Competing in a data-driven world”, αποτυπώνεται ότι υπάρχει τεράστιο κενό και άμεση ανάγκη για ικανά και εξειδικευμένα στελέχη σχετικά με την επιστήμη των δεδομένων, καθώς επίσης ότι οι εταιρείες έχουν συνειδητοποιήσει ότι το πιο σημαντικό asset τους είναι τα δεδομένα και επιθυμούν οι αποφάσεις τους να είναι data-driven κάτι που υλοποιείται μόνο μέσα από την εφαρμογή και αξιοποίηση των τεχνικών και μεθόδων της επιχειρηματικής ευφυΐας και ευρύτερα της επιστήμης των δεδομένων.


Σε σχετική μελέτη της Business-Higher Education Forum (BHEF) σε συνεργασία με την IBM και τη Burning Glass Technologies, “The quant crunch: how the demand for data science skills is disrupting the job market”, αναφέρεται πως παρατηρείται μια συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση εργασίας για άτομα με εκπαίδευση πάνω σε Big Data, Data Science & Analytics, Data Engineering, Machine Learning κλπ., της τάξης του 15% κατά μέσο όρο σε βάθος 5ετίας, ή αλλιώς κατά 364,000 νέες θέσεις εργασίας.

Στη μελέτη “Data Science in the New Economy, A new race for talent in the Fourth Industrial Revolution” του World Economic Forum, σε συνεργασία με τις Burning Glass Technologies, Coursera και LinkedIn, αναφέρεται ότι η χαμηλή προσφορά εργασίας στον τομέα του Data Science και Data Analytics, αποτελεί τροχοπέδη στη μεγέθυνση και ανάπτυξη πολλών εταιρειών, ακόμα και εκτός του τομέα IT.

Με βάση τα ανωτέρω, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τη λογική «project based industry simulation» και παρέχει το κατάλληλο θεωρητικό υπόβαθρο αλλά και την πρακτική (hands-on) εμπειρία που απαιτείται να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες στους τομείς της της Επιχειρηματικής Ευφυΐας, της Επιστήμης των Δεδομένων και των Αποφάσεων αναλύοντας και προσεγγίζοντας advanced θεματολογίες, industry patterns και best practices.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η Code.Hub είναι το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers.

Σκοπό έχει να συνδέσει όλους τους επαγγελματίες του ΙΤ/Tech χώρου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η hands-on γνώση να εμπλουτίζεται αλλά και να μεταφέρεται. Η ομάδα της Code.Hub δημιουργεί και ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλει στην αναζήτηση της κατάλληλης επαγγελματικής ή εκπαιδευτικής κίνησης και σχεδιάζει από κοινού με τον κάθε προγραμματιστή την δική του καριέρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Code.Hub μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Code.Hub δεσμεύεται στην ποιότητα των εκπαιδευτικών της δράσεων, μέσω της πιστοποίησης των προγραμμάτων της από το Athens Tech College. Το Athens Tech εγγυάται το αποτέλεσμα με την επιστημονική του σφραγίδα, καθώς είναι το πρώτο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, στις σπουδές πληροφορικής και τεχνολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech μπορείτε να βρείτε εδώ.Το Coursera ιδρύθηκε από τους Daphne Koller και Andrew Ng, με όραμα να προσφέρει καθοριστικές εκπαιδευτικές εμπειρίες σε όλους, οπουδήποτε στον κόσμο.

Σήμερα, πρόκειται για μια κορυφαία πλατφόρμα online learning για ανώτερη εκπαίδευση, ενώ 65 εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο τη χρησιμοποιούν για κατάρτιση στις δεξιότητες του μέλλοντος.Περισσότερα από 200 από τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως αλλά και άλλοι εκπαιδευτικοί φορείς συνεργάζονται με το Coursera, προσφέροντας μαθήματα, εξειδικεύσεις, πιστοποιήσεις αλλά και πτυχιακά προγράμματα. 2.500 εταιρείες εμπιστεύονται την εταιρική πλατφόρμα Coursera for Business (Coursera για Επιχειρήσεις) για την ανάπτυξη του ταλέντου τους, ενώ το Coursera for Government (Coursera για Κυβερνήσεις) καταρτίζει τους κυβερνητικούς υπαλλήλους καθώς και τους πολίτες σε υψηλής ζήτησης δεξιότητες, με στόχο τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού εργατικού δυναμικού. Το Coursera for Campus (Coursera για Πανεπιστήμια) ενισχύει κάθε Πανεπιστήμιο που επιθυμεί να προσφέρει σε φοιτητές, αποφοίτους, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, online εκπαίδευση υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας. To Coursera υποστηρίζεται από κορυφαίους επενδυτές όπως οι Kleiner Perkins, New Enterprise Associates, Learn Capital, SEEK Group.

Πραγματοποιώντας την αίτησή σου στο πρόγραμμα, έχεις τη δυνατότητα να λάβεις δωρεάν μια άδεια χρήσης για την πλατφόρμα του Coursera και αποκτάς πρόσβαση σε 3.800 online μαθήματα και 400 εξειδικεύσεις από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.


To LinkedIn αποτελεί το μεγαλύτερο online επαγγελματικό δίκτυο παγκοσμίως με στόχο να συμβάλει στην εύρεση εργασίας, τη διασύνδεση και την ενδυνάμωση των επαγγελματικών σχέσεων, αλλά και την απόκτηση των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Για το λόγο αυτό, το LinkedIn, έχει δημιουργήσει την online εκπαιδευτική πλατφόρμα LinkedIn Learning που δίνει την ευκαιρία σε επαγγελματίες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στους τομείς Business, Τεχνολογίας και Creative μέσα από περισσότερα από 8.500 μαθήματα από ειδικούς. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν στο LinkedIn προφίλ τους τις συγκεκριμένες δεξιότητες

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ