Corporate Financial Officer (Reporting)

POWERED BY BCA College

Αντιμετώπισε τις προκλήσεις τις νέας εποχής με ολιστική χρηματοοικονομική γνώση.

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το Corporate Financial Officer (Reporting) powered by BCA College είναι ένα πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 60 ωρών και έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα ειδικών στο χώρο της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και του Financial Reporting με την υπογραφή του BCA College και σε συνεργασία με Financial Experts από τον κόσμο της Αγοράς. Το πρόγραμμα, προσεγγίζει την ειδικότητα του Corporate Financial Officer από δύο πλευρές, αρχικά δημιουργεί το απαραίτητο υπόβαθρο για να μπορέσει ο συμμετέχον να ανταπεξέλθει στο core μέρος της εκπαίδευσης που είναι η αποτελεσματική εφαρμογή των χρηματοοικονομικών εργαλείων πάνω στο Financial Reporting των επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο αυτές ανήκουν.

Η εκπαίδευση αυτή συνιστά ένα εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης που επιτρέπει στους υποψήφιους να λάβουν όλες τις αναγκαίες γνώσεις για την κάλυψη των θέσεων εργασίας αρχικά βοηθών (assistant financial officers) και μετέπειτα συμβούλων (chief financial officers) επιχειρήσεων σχετικά με την αποτελεσματική πληροφόρηση της διοίκησης τόσο για το οικονομικό περιβάλλον, τις τάσεις αυτού όσο και την οικονομική θέση και αποτελεσματική πορεία της επιχείρησης μέσα από δείκτες κλειδιά (γνωστά και ως KPIs, key performance indexes).

Οι υποψήφιοι σε αυτό το Fast Track Professional Certificate θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν σε βάθος τις ανάγκες του Reporting και πώς ένας Financial Officer μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές συνδυάζοντας αποτελεσματικά Οικονομικές, Χρηματοοικονομικές και Λογιστικές πληροφορίες.

Δεν απαιτείται οι υποψήφιοι να έχουν προϋπηρεσία στο συγκεκριμένο χώρο ή να έχουν δουλέψει σε άλλα τμήματα επιχειρήσεων αρκεί να επιθυμούν να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να μεταπηδήσουν εργασιακά σε θέσεις χρηματοοικονομικής διοίκησης.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη του μπορείς να δεις εδώ.


ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΤΥΧΙΟYΧΟΙ

Απόφοιτοι ελληνικών ή ξένων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι./Τ.Ε.Ι./κολλέγιο), μιας εκ των παρακάτω ακαδημαϊκών κατευθύνσεων:
  • Σχολές Χρηματοοικονομικών και Λογιστικής
  • Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων

ΝΕΟΙ & ΝΕΕΣ

Έως και 29 ετών, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ Η ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Εργασιακή εμπειρία από 0 έως 3 χρόνια πλήρους απασχόλησης, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

ΕΞΩΑΚΑΔΗΜΑΪΚEΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙOΤΗΤΕΣ

Ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (π.χ. εθελοντισμός, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, καλλιτεχνικά και οποιαδήποτε άλλη μη ακαδημαϊκή δραστηριότητα).

ΣΤΑΔΙΑ

Περνώντας με επιτυχία κάθε ένα από τα 3 πρώτα στάδια αξιολόγησης, αλλά και το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης, μπορείς να είσαι κι εσύ ένας από τους φιναλίστ, που θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στους τομείς του Corporate Financial Officer (Reporting).

VIDEO

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στόχος της εκπαίδευσης Corporate Financial Officer (Reporting) powered by BCA College είναι να προετοιμάσει ανταγωνιστικούς και εξειδικευμένους επαγγελματίες, τόσο στον τομέα στο χώρο της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και του Financial Reporting, για την κάλυψη των θέσεων εργασίας αρχικά βοηθών (assistant financial officers) και μετέπειτα συμβούλων (chief financial officers). Οι υποψήφιοι σε αυτό το Fast Track Professional Certificate θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν σε βάθος τις ανάγκες του Reporting και πώς ένας Financial Officer μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές συνδυάζοντας αποτελεσματικά Οικονομικές, Χρηματοοικονομικές και Λογιστικές πληροφορίες και να διεκδικήσουν θέσεις στον τομέα.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Το BCA, έχοντας ιδρυθεί το 1971, είναι ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, προσφέροντας προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στους τομείς της ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικών και Λογιστικής, ∆ιοίκησης στον Ναυτιλιακό κλάδο και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων.

Tο BCA College διαθέτει περισσότερους από 1000 φοιτητές και 9.000 αποφοίτους που απασχολούνται σε μεγάλες εθνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Το BCA προσφέρει υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκή διδασκαλία που συνδυάζεται με τον βέλτιστο τρόπο με την πρακτική και βιωματική εφαρμογή της. Προσφέροντας μια καινοτόμα μαθησιακή εμπειρία που υλοποιείται σε σύγχρονες, πρωτοποριακές και άνετες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σημαντικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου, και πρόσφατα το Πανεπιστήμιο West London, καθώς και τα παγκοσμίου φήμης εκπαιδευτικά ιδρύματα, Les Roches και Glion, τα οποία κατατάσσονται μεταξύ των πέντε καλύτερων πανεπιστημιακών σχολών στον κόσμο, εμπιστεύονται και συνεργάζονται με το BCA College. Η στενή και συνεχής παρακολούθηση των διεθνών εκπαιδευτικών εξελίξεων, η συνεργασία του BCA με μερικούς από τους πιο αξιόπιστους οργανισμούς και πανεπιστημιακά ινστιτούτα της Ευρώπης και των Η.Π.Α., καθώς και η εκπαιδευτική του συνέπεια, έχουν αναδείξει το BCA σε ένα σημείο αναφοράς στην εκπαίδευση της χώρας μας. Το 2020, παρά τις όποιες δυσκολίες, ήταν μια σημαντική χρονιά για το BCA, καθώς ανακηρύχθηκε «Το Κολλέγιο της Χρονιάς» στα Βραβεία Education Leaders Awards 2020. Ενώ ταυτόχρονα, βραβεύτηκε με το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις και Βιωματική Μάθηση».

Περισσότερες πληροφορίες για το BCA College, μπορείς να βρεις εδώ

MASTERCLASSES

To LinkedIn αποτελεί το μεγαλύτερο online επαγγελματικό δίκτυο παγκοσμίως με στόχο να συμβάλει στην εύρεση εργασίας, τη διασύνδεση και την ενδυνάμωση των επαγγελματικών σχέσεων, αλλά και την απόκτηση των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Για το λόγο αυτό, το LinkedIn, έχει δημιουργήσει την online εκπαιδευτική πλατφόρμα LinkedIn Learning που δίνει την ευκαιρία σε επαγγελματίες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στους τομείς Business, Technology και Creative μέσα από περισσότερα από 9.500 μαθήματα από ειδικούς. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν στο LinkedIn προφίλ τους τις συγκεκριμένες δεξιότητες.

Πραγματοποιώντας την αίτησή σου στο πρόγραμμα, έχεις τη δυνατότητα να λάβεις δωρεάν μια άδεια χρήσης για την πλατφόρμα.Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού (Financial Literacy Institute) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Αποτελεί την πρώτη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία στη χώρα μας, το έργο της οποίας είναι αφιερωμένο στη διάδοση της χρηματοοικονομικής γνώσης και στην καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού. Το Ινστιτούτο, στο σύντομο διάστημα λειτουργίας του, έχει ήδη αναλάβει πολλαπλές δράσεις για την ανάδειξη της αξίας της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στη ζωή των πολιτών, διοργανώνοντας ειδικές ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλες τις βαθμίδες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, πραγματοποιώντας συνεχή επιστημονική έρευνα, δημιουργώντας υψηλής ποιότητας σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό και κτίζοντας ισχυρές διεθνείς συνεργασίες. Με τις δράσεις αυτές θα συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία μιας μακροχρόνιας εθνικής στρατηγικής για την καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού στη χώρα μας και όχι μόνο. Το Ινστιτούτο, μέσω των πρωτοβουλιών του, απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, δίνει όμως ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά και στους εφήβους. Παράλληλα, αναπτύσσει δράσεις και για άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως για τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους και τους μετανάστες. Μακροχρόνιος στόχος του Ινστιτούτου είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς ενημερωμένων και χρηματοοικονομικά υπεύθυνων πολιτών. Μιας κοινωνίας όπου οι πολίτες, χωρίς κανέναν χρηματοοικονομικό αποκλεισμό (financial exclusion), θα έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να αντιληφθούν καλύτερα «τη μεγάλη εικόνα» της οικονομίας, τη χρησιμότητα των χρηματοοικονομικών προϊόντων και τη λειτουργία των αγορών, ώστε σε κάθε φάση της ζωής τους να μπορούν να λαμβάνουν τις βέλτιστες αποφάσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων τους. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα βελτιώσουν το επίπεδο της ατομικής και οικογενειακής τους χρηματοοικονομικής ευημερίας, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αέναη ευημερία μιας κοινωνίας.

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν βασικές αρχές χρηματοοικονομικών, μέσα από το Financial Literacy Masterclass, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος.


O Δημήτρης Δημητριάδης "εξερευνά" το μέλλον και εντοπίζει τις τάσεις και τις νέες τεχνολογίες που διαμορφώνουν τον κόσμο. Αποστολή του είναι να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πως θα λειτουργούν η κοινωνία, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι επιχειρήσεις στο μέλλον. Έχει βρεθεί στη σκηνή των TEDxAUEB, TEDxUOM, SocialMediaWeek, Digital Communications Network απαντώντας σε ερωτήματα που ορίζουν την ανθρωπότητα σχετικά με την Τεχνητή νοημοσύνη, το Βlockchain και το 3D printing, τη σχέση ανθρώπου-μηχανών αλλά και πώς αλλάζουν οι τομείς της εκπαίδευσης, των κατασκευών, της ιατρικής και άλλοι. Με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στο marketing και τον σχεδιασμό ενεργοποιήθηκε στον κόσμο του digital marketing πριν καν δημιουργηθεί το Facebook, και πολύ σύντομα ασχολήθηκε με την επικοινωνία και το storytelling. Διδάσκει Digital Marketing Analytics & AI στο CITY College - University of York Europe Campus και είναι συνιδρυτής των ΤheFutureCats, ενός ολοκληρωμένου digital marketing agency, καθώς και του "ΕνΣΥΝαίσθηση", μιας πλατφόρμας εθελοντισμού που στοχεύει στην αξιοποίηση crowdfunding για να εξυπηρετήσει απευθείας ανάγκες άστεγων ανθρώπων.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης μέσω του Metaverse Masterclass, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν μια θετική και ρεαλιστική πλευρά του μέλλοντος και του τρόπου που οι αναδυόμενες τεχνολογίες θα αλλάξουν την καθημερινότητα.Η Code.Hub είναι το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers.

Σκοπό έχει να συνδέσει όλους τους επαγγελματίες του ΙΤ/Tech χώρου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η hands-on γνώση να εμπλουτίζεται αλλά και να μεταφέρεται. Η ομάδα της Code.Hub δημιουργεί και ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλει στην αναζήτηση της κατάλληλης επαγγελματικής ή εκπαιδευτικής κίνησης και σχεδιάζει από κοινού με τον κάθε προγραμματιστή την δική του καριέρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Code.Hub, μπορείς να βρεις εδώ

Η Code.Hub δεσμεύεται στην ποιότητα των εκπαιδευτικών της δράσεων, μέσω της πιστοποίησης των προγραμμάτων της από το Athens Tech College. Το Athens Tech εγγυάται το αποτέλεσμα με την επιστημονική του σφραγίδα, καθώς είναι το πρώτο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, στις σπουδές πληροφορικής και τεχνολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech, μπορείς να βρεις εδώ

Η Code. Hub μέσω του Digital Transformation Masterclass το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τον κύκλο των ενεργειών που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός μιας εταιρείας και παράλληλα να αποκτήσουν τις πρακτικές δεξιότητες σε λειτουργίες του business, που είναι βασικής σημασίας στη λειτουργία μιας εταιρείας και στη διαδικασία του μετασχηματισμού.ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ