Java Spring Microservices Academy

POWERED BY CODE.HUB

Γίνε ο επόμενος Java specialist εμπλουτίζοντας τα εφόδιά σου στον προγραμματισμό.

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η εξειδικευμένη εκπαίδευση Java|Spring|Microservices powered by Code.Hub, σε αποκλειστική συνεργασία με Athens Tech College, σε καλεί να διεκδικήσεις μια αμειβόμενη θέση πλήρους απασχόλησης στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα hands-on εκπαίδευσης βασικών και πιο προχωρημένων αρχών με σημείο αναφοράς τη γλώσσα προγραμματισμού Java και το κυρίαρχο framework ανάπτυξης enterprise εφαρμογών Spring εστιάζοντας σε αντικείμενα, όπως το Object-Oriented Programming, Database Programming, Spring Boot, Server-Side Web Technologies, API Design, Enterprise Application Design και Microservices, διάρκειας 100 ωρών σε 7 εβδομάδες.

0 σκοπός του προγράμματος είναι να προετοιμάσει ανταγωνιστικούς και εξειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα του προγραμματισμού με Java τεχνολογίες, έχοντας ισχυρό θεωρητικό και εφαρμοσμένο υπόβαθρο και να τους εξοπλίσει με τα απαραίτητα εφόδια, που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις θέσεις στους τομείς του Enterprise Software Development και γενικότερα στον ευρύτερο χώρο του Technology Consulting.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη του μπορείς να δεις εδώ.


ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΤΥΧΙΟYΧΟΙ

Απόφοιτοι ελληνικών ή ξένων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι./Τ.Ε.Ι./κολλέγιο), μιας εκ των παρακάτω ακαδημαϊκών κατευθύνσεων:
  • Σχολές Πληροφορικής, Επιστήμης Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών
  • Σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών
  • Σχολές Μηχανικών Η/Υ
  • Σχολές Ψηφιακών Συστημάτων
  • Σχολές Ανάπτυξης Εφαρμογών Διαδικτύου (Web Apps Development) και Κινητών συσκευών (Mobile Apps Development)

ΝΕΟΙ & ΝΕΕΣ

Έως και 29 ετών, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ Η ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Εργασιακή εμπειρία από 0 έως 3 χρόνια πλήρους απασχόλησης, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

ΕΞΩΑΚΑΔΗΜΑΪΚEΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙOΤΗΤΕΣ

Ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (π.χ. εθελοντισμός, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, καλλιτεχνικά και οποιαδήποτε άλλη μη ακαδημαϊκή δραστηριότητα).

ΣΤΑΔΙΑ

Περνώντας με επιτυχία κάθε ένα από τα 3 πρώτα στάδια αξιολόγησης, αλλά και το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης, μπορείς να είσαι κι εσύ ένας από τους φιναλίστ που θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στους τομείς του Enterprise Software Development με Java|Spring|Microservices τεχνολογίες.

VIDEO

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στόχος της εκπαίδευσης Java|Spring|Microservices powered by Code.Hub είναι να προετοιμάσει ανταγωνιστικούς και εξειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα του προγραμματισμού, με Java τεχνολογίες, έχοντας ισχυρό θεωρητικό και εφαρμοσμένο υπόβαθρο και να τους εξοπλίσει με τα απαραίτητα εφόδια, που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις θέσεις στους τομείς του Enterprise Software Development και γενικότερα στον ευρύτερο χώρο του Technology Consulting.

Η γλώσσα προγραμματισμού Java είναι η κυρίαρχη επιλογή στο χώρο του Enterprise Development και είναι 1η στις αντίστοιχες λίστες γλωσσών προγραμματισμού / τεχνολογιών, που οι εταιρείες αναζητούν προγραμματιστές και στην ίδια θέση σχετικά με τις πιο δημοφιλείς IT/Tech δεξιότητες που προγραμματιστές εξετάζονται (based on test invites sent), σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας DevSkiller για το 2022, αποδεικνύοντας την ανάγκη της αγοράς για Java developers (The State of Developer Ecosystem), όσον αφορά τις κύριες γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιούνται. Επιπλέον, η γλώσσα προγραμματισμού Java βρίσκεται σταθερά μέσα στις 3 πρώτες θέσεις στην κατάταξη του TIOBE-Index με τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού στο πιο πρόσφατο report για τον Ιούλιο 2022, με τη γλώσσα Java να ανεβαίνει κατά 0.40% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021, αναδεικνύοντας την αντοχή της στο χρόνο και την σταθερή της θέση στις προτιμήσεις των επαγγελματιών μηχανικών λογισμικού.

Το Spring είναι ένα framework με το οποίο η Java αποκτά μεγάλη ευελιξία και αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση enterprise εφαρμογών παρέχοντας μια εκτεταμένη σουίτα λειτουργιών, δυνατοτήτων και εργαλείων με τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν οι πιο απαιτητικές ανάγκες. Με την βοήθεια του Spring Framework, μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε από το πιο απλό σύστημα έως την πιο σύνθετη, κατανεμημένη εφαρμογή έχοντας πλήρη συμβατότητα με τις τεχνολογικές επιταγές της εποχής όπως Big Data, Cloud Computing, Edge Computing κτλ. Σύμφωνα με έρευνα της πολυεθνικής εταιρείας Smyk το Spring παραμένει αναπόσπαστα συνυφασμένο με την ανάπτυξη σε περιβάλλον Java, με περισσότερο από το 86% των προγραμματιστών σε Java-based projects να το χρησιμοποιούν.

Το GitHub, ένα εργαλείο που έχει προσελκύσει εκατομμύρια χρήστες στον τομέα του προγραμματισμού, έχει αναγνωρίσει κι αυτό τη σημασία της Java στο χώρο κατατάσσοντας την ως την 3η από τις 10 κορυφαίες γλώσσες προγραμματισμού για το 2021 και 2022 με βάση την ετήσια έκθεση “The State of The Octoverse". Τέλος, ακόμα και η εξαιρετικά δημοφιλής υπηρεσία Netflix, είναι μία από τις πολλές που ενσωματώνει και αξιοποιεί τις δυνατότητες του Spring.

Οι παραπάνω τεχνολογίες μπορούν να συνθέσουν οποιουδήποτε είδους αρχιτεκτονική για την οργάνωση των συστημάτων και των λειτουργιών τους. Μετά από αρκετές δεκαετίες στην ανάπτυξη μονολιθικών εφαρμογών (εφαρμογές που είναι γραμμένες από την αρχή ως το τέλος σαν ένας “μονοκόμματος” κώδικας), την τελευταία 10ετία έχει εμφανιστεί εντόνως η τάση για μετάβαση στην αρχιτεκτονική των microservices, όπου κάθε μία λειτουργία μιας εφαρμογής αναπτύσσεται σαν ανεξάρτητο service, μπορεί να “ζει” ξεχωριστά από άλλα services και να συνδυάζεται με οποιοδήποτε από αυτά. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε κλιμάκωση των υπηρεσιών, ενημέρωση των λειτουργιών που μας ενδιαφέρουν χωρίς αντίκτυπο στους υπόλοιπους συνδυασμούς λειτουργιών, που σε ένα μονολιθικό σύστημα δεν θα ήταν δυνατόν να συμβεί. Τα Microservices βρίσκονται στο κέντρο του Agile Development. Στο τέλος του 2020, 92% των επιχειρήσεων, που προχώρησαν στην υλοποίηση συστημάτων με microservices, δήλωσαν επιτυχία και καλύτερη τεχνική λειτουργία σε σχέση με τις προηγούμενες αρχιτεκτονικές που είχαν.

Η Java, το Spring framework και η αρχιτεκτονική Microservices έχουν φτάσει στην κορυφή και παραμένουν οι πρώτες επιλογές των εταιρειών, που επιθυμούν να αναπτύξουν μικρά και ακόμη περισσότερο μεγάλα συστήματα με τη βοήθεια των developers. Αθροιστικά διαμορφώνουν ένα μοναδικό εκπαιδευτικό ταξίδι, που οδηγεί στην ουσιαστική ενίσχυση της κατάρτισης των νέων πτυχιούχων στον τομέα του προγραμματισμού και στον απώτερο στόχο της ένταξης τους στην αγορά εργασίας με μια εξειδίκευση, που θα τους εξασφαλίσει ένα βέβαιο παρόν και ένα ακόμη πιο σίγουρο μέλλον.

Με βάση τα ανώτερα, το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τη λογική «coding for production» και τη hands-on εμπειρία, που θα αποκτήσουν οι συμμετέχοντες χρησιμοποιώντας βάσεις δεδομένων, object oriented προγραμματισμό, το οικοσύστημα της Java, το Spring Framework, Spring Boot, API & Microservices αρχιτεκτονικές, και Agile μεθοδολογίες. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στην υλοποίηση Large Scale εταιρικών εφαρμογών με βάση design και development patterns and best practices, αναλύοντας και προσεγγίζοντας πιο advanced θεματολογίες προγραμματισμού.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η Code.Hub είναι το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers.

Σκοπό έχει να συνδέσει όλους τους επαγγελματίες του ΙΤ/Tech χώρου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η hands-on γνώση να εμπλουτίζεται αλλά και να μεταφέρεται. Η ομάδα της Code.Hub δημιουργεί και ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλει στην αναζήτηση της κατάλληλης επαγγελματικής ή εκπαιδευτικής κίνησης και σχεδιάζει από κοινού με τον κάθε προγραμματιστή την δική του καριέρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Code.Hub, μπορείς να βρεις εδώ

Η Code.Hub δεσμεύεται στην ποιότητα των εκπαιδευτικών της δράσεων, μέσω της πιστοποίησης των προγραμμάτων της από το Athens Tech College. Το Athens Tech εγγυάται το αποτέλεσμα με την επιστημονική του σφραγίδα, καθώς είναι το πρώτο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, στις σπουδές πληροφορικής και τεχνολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech, μπορείς να βρεις εδώ

MASTERCLASSES

To LinkedIn αποτελεί το μεγαλύτερο online επαγγελματικό δίκτυο παγκοσμίως με στόχο να συμβάλει στην εύρεση εργασίας, τη διασύνδεση και την ενδυνάμωση των επαγγελματικών σχέσεων, αλλά και την απόκτηση των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Για το λόγο αυτό, το LinkedIn, έχει δημιουργήσει την online εκπαιδευτική πλατφόρμα LinkedIn Learning που δίνει την ευκαιρία σε επαγγελματίες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στους τομείς Business, Technology και Creative μέσα από περισσότερα από 9.500 μαθήματα από ειδικούς. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν στο LinkedIn προφίλ τους τις συγκεκριμένες δεξιότητες.

Πραγματοποιώντας την αίτησή σου στο πρόγραμμα, έχεις τη δυνατότητα να λάβεις δωρεάν μια άδεια χρήσης για την πλατφόρμα.Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού (Financial Literacy Institute) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Αποτελεί την πρώτη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία στη χώρα μας, το έργο της οποίας είναι αφιερωμένο στη διάδοση της χρηματοοικονομικής γνώσης και στην καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού. Το Ινστιτούτο, στο σύντομο διάστημα λειτουργίας του, έχει ήδη αναλάβει πολλαπλές δράσεις για την ανάδειξη της αξίας της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στη ζωή των πολιτών, διοργανώνοντας ειδικές ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλες τις βαθμίδες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, πραγματοποιώντας συνεχή επιστημονική έρευνα, δημιουργώντας υψηλής ποιότητας σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό και κτίζοντας ισχυρές διεθνείς συνεργασίες. Με τις δράσεις αυτές θα συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία μιας μακροχρόνιας εθνικής στρατηγικής για την καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού στη χώρα μας και όχι μόνο. Το Ινστιτούτο, μέσω των πρωτοβουλιών του, απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, δίνει όμως ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά και στους εφήβους. Παράλληλα, αναπτύσσει δράσεις και για άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως για τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους και τους μετανάστες. Μακροχρόνιος στόχος του Ινστιτούτου είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς ενημερωμένων και χρηματοοικονομικά υπεύθυνων πολιτών. Μιας κοινωνίας όπου οι πολίτες, χωρίς κανέναν χρηματοοικονομικό αποκλεισμό (financial exclusion), θα έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να αντιληφθούν καλύτερα «τη μεγάλη εικόνα» της οικονομίας, τη χρησιμότητα των χρηματοοικονομικών προϊόντων και τη λειτουργία των αγορών, ώστε σε κάθε φάση της ζωής τους να μπορούν να λαμβάνουν τις βέλτιστες αποφάσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων τους. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα βελτιώσουν το επίπεδο της ατομικής και οικογενειακής τους χρηματοοικονομικής ευημερίας, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αέναη ευημερία μιας κοινωνίας.

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν βασικές αρχές χρηματοοικονομικών, μέσα από το Financial Literacy Masterclass, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος.


O Δημήτρης Δημητριάδης "εξερευνά" το μέλλον και εντοπίζει τις τάσεις και τις νέες τεχνολογίες που διαμορφώνουν τον κόσμο. Αποστολή του είναι να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πως θα λειτουργούν η κοινωνία, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι επιχειρήσεις στο μέλλον. Έχει βρεθεί στη σκηνή των TEDxAUEB, TEDxUOM, SocialMediaWeek, Digital Communications Network απαντώντας σε ερωτήματα που ορίζουν την ανθρωπότητα σχετικά με την Τεχνητή νοημοσύνη, το Βlockchain και το 3D printing, τη σχέση ανθρώπου-μηχανών αλλά και πώς αλλάζουν οι τομείς της εκπαίδευσης, των κατασκευών, της ιατρικής και άλλοι. Με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στο marketing και τον σχεδιασμό ενεργοποιήθηκε στον κόσμο του digital marketing πριν καν δημιουργηθεί το Facebook, και πολύ σύντομα ασχολήθηκε με την επικοινωνία και το storytelling. Διδάσκει Digital Marketing Analytics & AI στο CITY College - University of York Europe Campus και είναι συνιδρυτής των ΤheFutureCats, ενός ολοκληρωμένου digital marketing agency, καθώς και του "ΕνΣΥΝαίσθηση", μιας πλατφόρμας εθελοντισμού που στοχεύει στην αξιοποίηση crowdfunding για να εξυπηρετήσει απευθείας ανάγκες άστεγων ανθρώπων.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης μέσω του Metaverse Masterclass, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν μια θετική και ρεαλιστική πλευρά του μέλλοντος και του τρόπου που οι αναδυόμενες τεχνολογίες θα αλλάξουν την καθημερινότητα.Η Code.Hub είναι το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers.

Σκοπό έχει να συνδέσει όλους τους επαγγελματίες του ΙΤ/Tech χώρου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η hands-on γνώση να εμπλουτίζεται αλλά και να μεταφέρεται. Η ομάδα της Code.Hub δημιουργεί και ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλει στην αναζήτηση της κατάλληλης επαγγελματικής ή εκπαιδευτικής κίνησης και σχεδιάζει από κοινού με τον κάθε προγραμματιστή την δική του καριέρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Code.Hub, μπορείς να βρεις εδώ

Η Code.Hub δεσμεύεται στην ποιότητα των εκπαιδευτικών της δράσεων, μέσω της πιστοποίησης των προγραμμάτων της από το Athens Tech College. Το Athens Tech εγγυάται το αποτέλεσμα με την επιστημονική του σφραγίδα, καθώς είναι το πρώτο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, στις σπουδές πληροφορικής και τεχνολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech, μπορείς να βρεις εδώ

Η Code. Hub μέσω του Digital Transformation Masterclass το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τον κύκλο των ενεργειών που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός μιας εταιρείας και παράλληλα να αποκτήσουν τις πρακτικές δεξιότητες σε λειτουργίες του business, που είναι βασικής σημασίας στη λειτουργία μιας εταιρείας και στη διαδικασία του μετασχηματισμού.ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ