Front-End Web Development

POWERED BY Code.Hub
ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η εξειδικευμένη εκπαίδευση Front-End Web Development powered by Code.Hub, σε αποκλειστική συνεργασία με το Athens Tech College, σε καλεί να διεκδικήσεις μια αμειβόμενη θέση πλήρους απασχόλησης στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Το Front-End Web Development αποτελεί ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο οποίο με διαρκή εφαρμοσμένη (hands-on) προσέγγιση, διδάσκονται βέλτιστες πρακτικές (practices) της βιομηχανίας λογισμικού (software industry) και πρότυπα (standards), μέσα από το πρίσμα της ομαδικής συνεργασίας με καθορισμένα team disciplines. Πιο συγκεκριμένα, σε 100 διδακτικές ώρες εντός πέντε (5) εβδομάδων οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν βασικές και πιο προχωρημένες γνώσεις και εμπειρία σε HTML, CSS, JavaScript, TypeScript, Web apps architecture, HTTP, REST καθώς και εξοικείωση στα κορυφαία και πιο δημοφιλή πλαίσια (frameworks) για τη δημιουργία δυναμικών εφαρμογών διαδικτύου εταιρικής κλίμακας Angular ή/και React.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προετοιμάσει ανταγωνιστικούς και εξειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα του προγραμματισμού, με JavaScript τεχνολογίες και frameworks, έχοντας ισχυρό θεωρητικό και εφαρμοσμένο υπόβαθρο και να τους εξοπλίσει με τα απαραίτητα εφόδια που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις θέσεις στον τομέα του Web Applications Development, Software Engineering, Programming, Front-End Web Development, Consulting.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη του μπορείς να δεις εδώ.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΝEΟΙ

Έως και 29 ετών, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

ΕΞΩΑΚΑΔΗΜΑΪΚEΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙOΤΗΤΕΣ

Ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (π.χ. εθελοντισμός, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, καλλιτεχνικά και οποιαδήποτε άλλη μη ακαδημαϊκή δραστηριότητα).

ΠΤΥΧΙΟYΧΟΙ

Απόφοιτοι ελληνικών ή ξένων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ/κολλέγιο), μιας εκ των παρακάτω ακαδημαϊκών κατευθύνσεων:
  • Σχολές Πληροφορικής, Επιστήμης Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών
  • Σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών
  • Σχολές Μηχανικών Η/Υ
  • Σχολές Ψηφιακών Συστημάτων
  • Σχολές Ανάπτυξης Εφαρμογών Διαδικτύου (Web Development)

ΜΗΔΕΝΙΚΗ Η ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Εργασιακή εμπειρία από 0 έως 3 χρόνια πλήρους απασχόλησης, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

ΣΤΑΔΙΑ

Περνώντας με επιτυχία κάθε ένα από τα 3 πρώτα στάδια αξιολόγησης, αλλά και το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης μπορείς να είσαι κι εσύ ένας από τους finalists που θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον τομέα του Front-End Web Development.

VIDEO

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στόχος της εκπαίδευσης Front-End Web Development powered by Code.Hub είναι να προετοιμάσει ανταγωνιστικούς και εξειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα του προγραμματισμού, με JavaScript τεχνολογίες και frameworks (Angular, React), έχοντας ισχυρό θεωρητικό και εφαρμοσμένο υπόβαθρο και να τους εξοπλίσει με τα απαραίτητα εφόδια που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις, θέσεις στον τομέα του Web Applications Development, Software Engineering, Programming, Front-End Web Development, Consulting.

Όλοι οι ιστότοποι και εφαρμογές διαδικτύου αποτελούνται από επίπεδα: δομή, δεδομένα, σχεδιασμό, περιεχόμενο και λειτουργικότητα. Η ανάπτυξη του Front-end ασχολείται με τις πτυχές μιας εφαρμογής διαδικτύου με την οποία ένας χρήστης βλέπει και αλληλεπιδρά με έναν ελκυστικό και εύκολο τρόπο. Είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό μέρος του marketing, καθώς ουσιαστικά επικοινωνεί στους πελάτες μιας εταιρείας το branding της και αυτά που προσφέρει. Επομένως, το Front-End Web Development αποτελεί αναπόσπαστο μέρος κάθε επιχείρησης με παρουσία στο διαδίκτυο.

Η JavaScript είναι η πιο διαδεδομένη γλώσσα στον κόσμο σύμφωνα με έρευνα του Stackoverflow για το 2020 “Top Programming, Scripting, and Markup Languages”, γνωστή ως μία από τις πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται εκτενώς για την ανάπτυξη εφαρμογών στο web. Η αποδεδειγμένη αξία της, και για back-end συστήματα, οδήγησε επίσης στην ανάπτυξη αντίστοιχων frameworks όπως το node.js, όπου και σε αυτό οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν βασική εμπειρία και γνώσεις. Ως εκ τούτου, η Javascript είναι η μοναδική γλώσσα που μετουσιώνει τον όρο full-stack web apps development με αποτελεσματικό τρόπο. Τα δύο κορυφαία frameworks Angular και React που ανήκουν στο οικοσύστημα της JavaScript κατέχουν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στις λίστες με τις επιλογές για εκμάθηση νέων τεχνολογιών και πιο δημοφιλή framework για το έτος 2020 “HackerRank Developer Skills Report”.

Πιο συγκεκριμένα, η Angular έχει γίνει κορυφαίο framework για τη δημιουργία dynamic enterprise-scaled web εφαρμογών επιχειρήσεων και η κατάταξή της στo top 3 των most popular web frameworks στην έρευνα του “Stack Overflow του 2020” δεν αποτελεί έκπληξη. Επιπρόσθετα το γεγονός ότι κατασκευάστηκε και υποστηρίζεται ενεργά από τη Google έχει βοηθήσει στην ευρύτερη αποδοχή από μεγάλες εταιρείες και κοινότητες προγραμματιστών. Μερικές από τις εφαρμογές και εταιρείες που χρησιμοποιούν Angular είναι: Netflix, Upwork, Gmail, Forbes etc (“Who uses Angular”). Εν ολίγοις, η Angular αποτελεί μία από τις ιδανικές λύσεις για single-page dynamic applications, προσφέρει προηγμένες δυνατότητες δοκιμών και είναι μια αρχιτεκτονική βασισμένη σε συστατικά (components), ενώ εγγυάται γρήγορη ανάπτυξη και καλά δομημένο κώδικα.

Η React είναι και αυτή κορυφαίο framework της JavaScript ανοιχτού κώδικα για τη δημιουργία User Interfaces. H React είναι το πιο δημοφιλές framework που θέλουν να μάθουν οι developers με βάση τη μελέτη του Hackerrank 2020 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη σύνθετων και αξιόπιστων εφαρμογών διαδικτύου ή ως βάση για εφαρμογές για κινητά. Στο “State of Front-End” report του 2020, η React καταλαμβάνει την πρώτη θέση ως το πιο διαδεδομένο και χρήσιμο framework βάσει των απαντήσεων πολλών developers ανα τον κόσμο. Το γεγονός ότι κατασκευάστηκε και υποστηρίζεται από τη Facebook βοήθησε στην περαιτέρω ανάπτυξη καθώς και την υλοποίηση της σε projects των εταιρειών Airbnb, Uber, Instagram etc. “Who uses React”.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η Code.Hub είναι το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers.

Σκοπό έχει να συνδέσει όλους τους επαγγελματίες του ΙΤ/Tech χώρου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η hands-on γνώση να εμπλουτίζεται αλλά και να μεταφέρεται. Η ομάδα της Code.Hub δημιουργεί και ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλει στην αναζήτηση της κατάλληλης επαγγελματικής ή εκπαιδευτικής κίνησης και σχεδιάζει από κοινού με τον κάθε προγραμματιστή την δική του καριέρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Code.Hub μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Code.Hub δεσμεύεται στην ποιότητα των εκπαιδευτικών της δράσεων, μέσω της πιστοποίησης των προγραμμάτων της από το Athens Tech College. Το Athens Tech εγγυάται το αποτέλεσμα με την επιστημονική του σφραγίδα, καθώς είναι το πρώτο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, στις σπουδές πληροφορικής και τεχνολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech μπορείτε να βρείτε εδώ.Το Coursera ιδρύθηκε από τους Daphne Koller και Andrew Ng, με όραμα να προσφέρει καθοριστικές εκπαιδευτικές εμπειρίες σε όλους, οπουδήποτε στον κόσμο.

Σήμερα, πρόκειται για μια κορυφαία πλατφόρμα online learning για ανώτερη εκπαίδευση, ενώ 65 εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο τη χρησιμοποιούν για κατάρτιση στις δεξιότητες του μέλλοντος.Περισσότερα από 200 από τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως αλλά και άλλοι εκπαιδευτικοί φορείς συνεργάζονται με το Coursera, προσφέροντας μαθήματα, εξειδικεύσεις, πιστοποιήσεις αλλά και πτυχιακά προγράμματα. 2.500 εταιρείες εμπιστεύονται την εταιρική πλατφόρμα Coursera for Business (Coursera για Επιχειρήσεις) για την ανάπτυξη του ταλέντου τους, ενώ το Coursera for Government (Coursera για Κυβερνήσεις) καταρτίζει τους κυβερνητικούς υπαλλήλους καθώς και τους πολίτες σε υψηλής ζήτησης δεξιότητες, με στόχο τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού εργατικού δυναμικού. Το Coursera for Campus (Coursera για Πανεπιστήμια) ενισχύει κάθε Πανεπιστήμιο που επιθυμεί να προσφέρει σε φοιτητές, αποφοίτους, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, online εκπαίδευση υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας. To Coursera υποστηρίζεται από κορυφαίους επενδυτές όπως οι Kleiner Perkins, New Enterprise Associates, Learn Capital, SEEK Group.

Πραγματοποιώντας την αίτησή σου στο πρόγραμμα, έχεις τη δυνατότητα να λάβεις δωρεάν μια άδεια χρήσης για την πλατφόρμα του Coursera και αποκτάς πρόσβαση σε 3.800 online μαθήματα και 400 εξειδικεύσεις από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.


To LinkedIn αποτελεί το μεγαλύτερο online επαγγελματικό δίκτυο παγκοσμίως με στόχο να συμβάλει στην εύρεση εργασίας, τη διασύνδεση και την ενδυνάμωση των επαγγελματικών σχέσεων, αλλά και την απόκτηση των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Για το λόγο αυτό, το LinkedIn, έχει δημιουργήσει την online εκπαιδευτική πλατφόρμα LinkedIn Learning που δίνει την ευκαιρία σε επαγγελματίες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στους τομείς Business, Τεχνολογίας και Creative μέσα από περισσότερα από 8.500 μαθήματα από ειδικούς. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν στο LinkedIn προφίλ τους τις συγκεκριμένες δεξιότητες

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ