Tourism - Front Office Certificate

POWERED BY BCA COLLEGE

Απόκτησε σύγχρονες δεξιότητες για το Front Office Management!

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

To πρόγραμμα Tourism – Front Office Certificate powered by BCA COLLEGE, σε καλεί να επενδύσεις στον εαυτό σου και να διεκδικήσεις έτσι μια θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης σε ένα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 52 ωρών έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα ειδικών του τουρισμού με την υπογραφή του BCA College και σε συνεργασία με tourism experts από τον κόσμο των επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα, σου προσφέρει μια τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση με βιωματικό τρόπο και σου δίνει την ευκαιρία να συμμετέχεις σε ένα πρόγραμμα mentoring με καταξιωμένα στελέχη του τουρισμού για να βρεις πιο εύκολα τον δρόμο σου στον κόσμο του τουρισμού.

Η εκπαίδευση αυτή συνιστά ένα εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης που επιτρέπει στους υποψήφιους να λάβουν όλες τις αναγκαίες γνώσεις για την κάλυψη των θέσεων εργασίας στη Reception – Front Office ενός ξενοδοχείου. Η εκπαίδευση απευθύνεται σε άτομα που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο, και συγκεκριμένα στο τμήμα της Reception – Front Office. Οι υποψήφιοι μπορεί να έχουν μικρή προϋπηρεσία στο συγκεκριμένο χώρο ή να έχουν δουλέψει σε άλλα τμήματα ενός ξενοδοχείου και να επιθυμούν να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να μεταπηδήσουν εργασιακά στη Reception - Front Office.

Συγκεκριμένα, η εξειδικευμένη εκπαίδευση Tourism – Front Office Certificate powered by BCA COLLEGE περιλαμβάνει:

    • Τη διενέργεια 52 ωρών διδασκαλίας
    • Blended Learning Εκπαίδευση που συνδυάζει με τον βέλτιστο τρόπο τη σύγχρονη και την ασύγχρονη διδασκαλία, καθώς και τη δια ζώσης με την online εκπαίδευση. Προσφέροντας απόλυτη χωρο-χρονική ελευθερία στους εκπαιδευομένους
    • Εκπαίδευση οργανωμένη σε συγκεκριμένες, διακριτές και ιδιαίτερα στοχευμένες εκπαιδευτικές ενότητες, που εστιάζουν στις βασικές αρχές διοίκησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, λειτουργία PMS, διενέργεια κρατήσεων, τουριστική ορολογία, διαχείριση RMS, κατανόηση της σημασίας και λειτουργίας των SOPs και των KPIs, κ.α. Κάθε ενότητα συνδυάζεται με το αντίστοιχο workshop όπου γνωρίζεις και αποκτάς δεξιότητες στις σύγχρονες εξελίξεις του Front Office Management.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη του μπορείς να δεις εδώ.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΤΥΧΙΟYΧΟΙ/ΕΣ

Να είναι απόφοιτοι/ες ελληνικών ή ισοδύναμων αλλοδαπών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Πανεπιστήμια) ή / και Ι.Ε.Κ. ή / και Κολλεγίων.), μίας εκ των παρακάτω ακαδημαικών κατευθύνσεων:
 • Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων
 • Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων/Μάρκετινγκ
 • Σχολές Ανθρωπιστικών Σπουδών
 • Σχολές Κοινωνικών Σπουδών

ΝΕΟΙ & ΝΕΕΣ

Έως και 29 ετών, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ Η ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Εργασιακή εμπειρία από 0 έως 3 χρόνια πλήρους απασχόλησης, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

ΕΞΩΑΚΑΔΗΜΑΪΚEΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙOΤΗΤΕΣ

Ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (π.χ. εθελοντισμός, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, καλλιτεχνικά και οποιαδήποτε άλλη μη ακαδημαϊκή δραστηριότητα).

ΣΤΑΔΙΑ

Περνώντας με επιτυχία κάθε ένα από τα 3 πρώτα στάδια αξιολόγησης, αλλά και το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης, μπορείς να είσαι κι εσύ ένας από τους/τις φιναλίστ που θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον τομέα του Tourism – Front Office.

VIDEO

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο σκοπός της εκπαίδευσης είναι να σου δώσει γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες ώστε να αποκτήσεις ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Είναι μια επένδυση στον εαυτό σου που μπορεί να λειτουργήσει ως η αρχή μιας επιτυχημένης καριέρας στον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο. Μέσα από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, να κατανοήσεις τις βασικές αρχές λειτουργίας του Front Office μιας ξενοδοχειακής μονάδας, να γνωρίσεις τις διάφορες λειτουργίες των ξενοδοχείων, να μάθεις τα πιο προηγμένα και σημαντικά προγράμματα κρατήσεων, να κάνεις κτήμα σου την απαραίτητη ξενοδοχειακή ορολογία, να κατανοήσεις τον τρόπο διαχείρισης κρίσεων - crisis management, κ.α. Γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες που είναι αναγκαίες για την επιτυχή σταδιοδρομία και επαγγελματική καταξίωση σου στον ταχύτατα μεταβαλλόμενο και αναπτυσσόμενο τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Το BCA, έχοντας ιδρυθεί το 1971, είναι ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, που εξειδικεύεται στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, προσφέροντας Προπτυχιακούς (Bachelor Degrees), Μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (Master Degrees) και Διδακτορικούς τίτλους σπουδών (PhD) στους τομείς της ∆ιοίκησης Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων και ∆ιοίκησης στον Ναυτιλιακό κλάδο.

Tο BCA College διαθέτει περισσότερους από 1000 φοιτητές και 9.800 αποφοίτους που απασχολούνται σε μεγάλες εθνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Το BCA προσφέρει υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκή διδασκαλία που συνδυάζεται με τον βέλτιστο τρόπο με την πρακτική και βιωματική εφαρμογή της. Προσφέροντας μια καινοτόμα μαθησιακή εμπειρία που υλοποιείται σε σύγχρονες, πρωτοποριακές και καινοτόμες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σημαντικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου, και πρόσφατα το Πανεπιστήμιο West London, καθώς και τα παγκοσμίου φήμης εκπαιδευτικά ιδρύματα, Les Roches και Glion, τα οποία κατατάσσονται μεταξύ των πέντε καλύτερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στον κόσμο, εμπιστεύονται και συνεργάζονται με το BCA College. Η στενή και συνεχής παρακολούθηση των διεθνών εκπαιδευτικών εξελίξεων, η συνεργασία του BCA με μερικούς από τους πιο αξιόπιστους οργανισμούς και πανεπιστημιακά ινστιτούτα της Ευρώπης και των Η.Π.Α., καθώς και η εκπαιδευτική του συνέπεια, έχουν αναδείξει το BCA σε ένα σημείο αναφοράς στην εκπαίδευση της χώρας μας. Το 2020, ανακηρύχθηκε «Το Κολλέγιο της Χρονιάς» στα Βραβεία Education Leaders Awards. Επιπλέον, το 2021 και το 2022 βραβεύτηκε με το Χρυσό Βραβείο ως το «Καλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Τουριστικής & Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» από τα Greek Hospitality Awards, ενώ παράλληλα το 2023 τιμήθηκε από τα Education Leaders Awards για τα «Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα» που προσφέρει.

Περισσότερες πληροφορίες για τις βραβεύσεις του BCA College, μπορείς να βρεις εδώ

Περισσότερες πληροφορίες γενικά για το BCA College, μπορείς να βρεις εδώ

MASTERCLASSES

Η Code.Hub είναι το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers.

Σκοπό έχει να συνδέσει όλους τους επαγγελματίες του ΙΤ/Tech χώρου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η hands-on γνώση να εμπλουτίζεται, αλλά και να μεταφέρεται. Η ομάδα της Code.Hub δημιουργεί και ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλει στην αναζήτηση της κατάλληλης επαγγελματικής ή εκπαιδευτικής κίνησης και σχεδιάζει, από κοινού, με τον κάθε προγραμματιστή, τη δική του καριέρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Code.Hub, μπορείς να βρεις εδώ

Η Code.Hub δεσμεύεται στην ποιότητα των εκπαιδευτικών της δράσεων, μέσω της πιστοποίησης των προγραμμάτων της από το Athens Tech College. Το Athens Tech εγγυάται το αποτέλεσμα με την επιστημονική του σφραγίδα, καθώς είναι το πρώτο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, στις σπουδές πληροφορικής και τεχνολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech, μπορείς να βρεις εδώ

Η Code.Hub μέσω του Digital Transformation Masterclass, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τον κύκλο των ενεργειών που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός μιας εταιρείας και παράλληλα να αποκτήσουν τις πρακτικές δεξιότητες σε λειτουργίες του business, που είναι βασικής σημασίας στη λειτουργία μιας εταιρείας και στη διαδικασία του μετασχηματισμού.AI and the Metaverse Masterclass: Architecting the Futures of Virtual Worlds

O Δημήτρης Δημητριάδης «εξερευνά» το μέλλον και εντοπίζει τις τάσεις και τις νέες τεχνολογίες που διαμορφώνουν τον κόσμο. Αποστολή του είναι να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πώς θα λειτουργούν η κοινωνία, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι επιχειρήσεις στο μέλλον. Έχει βρεθεί στη σκηνή των TEDxAUEB, TEDxUOM, SocialMediaWeek, Digital Communications Network, απαντώντας σε ερωτήματα που ορίζουν την ανθρωπότητα σχετικά με την Τεχνητή νοημοσύνη, το Βlockchain και το 3D printing, τη σχέση ανθρώπου-μηχανών αλλά και πώς αλλάζουν οι τομείς της εκπαίδευσης, των κατασκευών, της ιατρικής και άλλοι. Με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στο marketing και τον σχεδιασμό, ενεργοποιήθηκε στον κόσμο του digital marketing πριν καν δημιουργηθεί το Facebook, και πολύ σύντομα ασχολήθηκε με την επικοινωνία και το storytelling. Διδάσκει Digital Marketing Analytics & AI στο CITY College - University of York Europe Campus και είναι συνιδρυτής των ΤheFutureCats, ενός ολοκληρωμένου digital marketing agency, καθώς και του «ΕνΣΥΝαίσθηση», μιας πλατφόρμας εθελοντισμού που στοχεύει στην αξιοποίηση crowdfunding για να εξυπηρετήσει απευθείας ανάγκες άστεγων ανθρώπων.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης μέσω του AI and the Metaverse Masterclass, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν μια θετική και ρεαλιστική πλευρά του μέλλοντος και του τρόπου που οι αναδυόμενες τεχνολογίες θα αλλάξουν την καθημερινότητα.ENTREPRENEURSHIP MASTERCLASS

Ο Αλέξιος Βανδώρος είναι ο δημιουργός του Game of Money Team, μιας ομάδας ανθρώπων που μοιράζονται τις γνώσεις και τα βιώματά τους, με σκοπό να εκπαιδεύσουν τους ανθρώπους να αποκτήσουν τη σωστή νοοτροπία απέναντι στο χρήμα και τη ζωή.

Εδώ και 3 χρόνια μοιράζουμε γνώση για το πώς παίζεται το σωστό παιχνίδι του χρήματος μέσα από την εκπαιδευτική μας πλατφόρμα «Μάθε το παιχνίδι του χρήματος», e-courses και σεμινάρια, διαδικτυακές κοινότητες και φυσικά μέσα από το σταθέρα #1 podcast στην Ελλάδα στη χρηματοοικονομική παιδεία, με περισσότερα από 550.000 plays,καθώς και με ατελείωτο δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό στο YouTube, το discord και τα υπόλοιπα social media.

Σε αυτό το σεμινάριο διάρκειας 2,5 ωρών θα μιλήσουμε για το:

 • - πώς παίζεται το σωστό παιχνίδι του χρήματος
 • - τι μας έχουν μάθει λάθος για τα χρήματα από μικρά παιδιά
 • - τι είναι οι περιοριστικές πεποιθήσεις για το χρήμα και πώς επηρεάζουν την οικονομική σου κατάσταση
 • - πώς μπορείς να δώσεις αύξηση στον εαυτό σου
 • - μαθήματα ζωής και επιχειρηματικότητας
 • - ότι το χρήμα, όταν δεν συνοδεύεται από οικονομική ευφυΐα, είναι χρήμα που σύντομα θα ανήκει σε κάποιον άλλον
 • - πώς λειτουργούν οι τράπεζες, το χρηματοοικονομικό σύστημα παγκοσμίως και πώς επηρεάζει όλους στην καθημερινότητα
 • - τι είναι τα στοιχεία ενεργητικού-παθητικού και οι ροές εισοδήματος
 • - τη σχέση χρόνου και χρήματος και πώς να χρησιμοποιείς τον χρόνο σου για να σου παράγει χρήματα
 • - πώς να παίρνεις καλύτερες οικονομικές αποφάσεις
 • - πώς αλλάζει το εργασιακό περιβάλλον και τι είναι η οικονομία απόδοσηςΤο Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού (Financial Literacy Institute) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Αποτελεί την πρώτη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία στη χώρα μας, το έργο της οποίας είναι αφιερωμένο στη διάδοση της χρηματοοικονομικής γνώσης και στην καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού. Το Ινστιτούτο, στο σύντομο διάστημα λειτουργίας του, έχει ήδη αναλάβει πολλαπλές δράσεις για την ανάδειξη της αξίας της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στη ζωή των πολιτών, διοργανώνοντας ειδικές ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλες τις βαθμίδες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, πραγματοποιώντας συνεχή επιστημονική έρευνα, δημιουργώντας υψηλής ποιότητας σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό και κτίζοντας ισχυρές διεθνείς συνεργασίες. Με τις δράσεις αυτές θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία μιας μακροχρόνιας εθνικής στρατηγικής για την καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού στη χώρα μας και όχι μόνο. Το Ινστιτούτο, μέσω των πρωτοβουλιών του, απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, δίνει, όμως ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά και στους εφήβους. Παράλληλα, αναπτύσσει δράσεις και για άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως για τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους και τους μετανάστες. Μακροχρόνιος στόχος του Ινστιτούτου είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς ενημερωμένων και χρηματοοικονομικά υπεύθυνων πολιτών. Μιας κοινωνίας όπου οι πολίτες, χωρίς κανέναν χρηματοοικονομικό αποκλεισμό (financial exclusion), θα έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να αντιληφθούν καλύτερα «τη μεγάλη εικόνα» της οικονομίας, τη χρησιμότητα των χρηματοοικονομικών προϊόντων και τη λειτουργία των αγορών, ώστε σε κάθε φάση της ζωής τους να μπορούν να λαμβάνουν τις βέλτιστες αποφάσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων τους. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα βελτιώσουν το επίπεδο της ατομικής και οικογενειακής τους χρηματοοικονομικής ευημερίας, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αέναη ευημερία μιας κοινωνίας.
Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού μέσω του Financial Literacy Masterclass, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκτεθούν στις βασικές αρχές του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, μέσω ενός εντατικού προγράμματος ολιστικής χρηματοοικονομικής γνώσης και ενδυνάμωσης, συνολικής διάρκειας 15 ωρών.ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ